Мото гуми – необходимата представа по темата

Мото гуми – необходимата представа по темата

Мото гумите са наистина значим елемент за което и да е превозно средство от този тип . Управлението на мотоциклет и други такива превозни машини на мото гуми, реално донася по-голяма несигурност от управлението на кола . И недостатъчно перфектнотосъстояние на мото гумите добавъчно ще подсили шанса за случване на лоши премеждия , вън от факта за каква марка мотоциклет става въпрос и с какви шофьорски умения разполагате . Като следствие е от реална важност да предпочетете най-съобразните и добри мото гуми за вашия мотоциклет . В абзаците по-долу ще видим най-значимите фактори , изиграващи роля в процеса на селекция, като допълнение и опции за страхотни дейности във връзка с добрата грижа за мото гумите.

Мото гуми – защо е важна профилната ширина в нашия подбор

широчината на профила на мото гумата най-добре да бъде залагана като съставен фактор при селекцията на материали от тази необходимост . Съображението за това се крие в следствеността , че тя изиграва главна роля за получаването на перфектно взаимодействие между мото гумата и пътната лента .

Изправени пред решението стара или първа употреба мото гума

Ако си закупите нова мото гума, дали можете да бъдете сигурни , че тя реално е нова? Има вероятност примерно мото гумата да е престояла в за доста дълъг отрязък от време, преди да бъде ваша собственост. Идеалният метод да сте наясно каква е истината , е като сверите номера на идентификацията DOT. Той се намира в от страни на мото гумата. Необходимата информация за нейната възраст ще ви предоставят последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях отговарят на седмицата от годината , през която е произведена тази мото гума, а следващите две – и самата година . В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, то тя е създадена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че се сещате , чрез DOT кода може да научите с огромна точност годината на производство на мото гумата, закупена от вас току що .

Видове мото гуми 1
Видове мото гуми

Начин за постигане на съвършено сцепление между мото гумата и пътната настилка

Колкото по-обемна е профилната големина , толкова по-хубаво ще е и въпросното сцепление . Същевременно обаче е добре да имате в предвид , че обемната широчина на профила засилва и дейността на триене между мото гумите и асфалта , което води до по-затруднено сменяне на направлението на движение. Произлизайки от тук , ще трябва да направите повече усилия, за постигането на потребния завой. Погледнато под друг ъгъл, по-малката профилна ширина гарантира за по-силни и по-леки завои , но също снишава цялостната устойчивост на превозната машина при непосредствено движение.

Вижте каталога ни с мото гуми 2
Вижте каталога ни с мото гуми

Мото гуми – какви могат да бъдат характеристики на джантите

Ставайки дума относно мото гуми, е удачно да се разглеждат и най-значимите особености на джантите им. Ширината на джантата реално се необходимо задължително да съвпада с тази на мото гумата, като са възможни единствено минимални разлики свързани с този изглед. За да улеснят максимално дейността по откриване на нужната джанта, в редица положения фирмите посочват по няколко брой ширини на джанти, пасващи на конкретен тип мото гума. Идеалното съчетание между мото гума и джанта съдейства относно стабилитета на превозното средство по време на движение и стигането до цялостна прецизност ставайки въпрос за шофирането му.

Мото гуми – най-важно е стабилитета в пътното движение

Профилната височина е точно свързана със страничната пластичност на мото гумата. При положение, че профилната височина на мото гумата е умалена , пада надолу и нейната странична гъвкавост . От там получаваме повече стабилитет и сигурност , в същия момент и по-сигурно движение на мотоциклета .

Вижте каталога ни с мото гуми 3
Вижте каталога ни с мото гуми

Мото гуми – със сигурност извършете преглеждане на на външната част

Едно напълно нормално преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви каже много за състоянието им. На какво по-скоро е необходимо да обърнете внимание при такъв преглед? Проверете за това по мото гумите да няма надрасквания , разкъсвания и подобни видими неблагоприятни белези. В допълнение , своевременно премахвайте елементи като камъчета , камъчета и т.н. В перспектива тези елементи биха имали лошо влияние върху характеристиките и функциите на мото гумите.

Мото гуми – поддръжка на отлично ниво на налягането

Един от най-важните моменти във връзка с мото гумите е да проследявате стандартното им ниво на налягане. По никакъв повод не оставяйте мото гумата да омекне, понеже при нейното загряване е възможно да доведе до спукване. А това по време на движение би могло да причини сложни инциденти с истински не добри последици. Погледнато от друга страна , не ви съветваме да покачвате прекалено налягането на мото гумите. Последното ги прави склонни към похабяване и едновременно с това разколебава стабилитета на превозното средство . Профилактичното проверяване и проследяване на препоръчителното налягане е единствения вариант да си осигурите продължителен живот на мото гумите, също и максимална сигурност и безопасност в движението .

Изключително добри мото гуми 4
Изключително добри мото гуми

Необходими указания при избора на мото гумите

Ще ви представим още няколко удачни съвета за асортиментите от категория „Мото гуми“. Тези съвети са свързани с идентифициране на моментното положение на мото гумите, тяхната точна употреба и поддръжка . Ето какво е наложително да спазите ако сте решени вашият мотоциклет да бъде снабден с мото гуми, които са във възможно най-добро състояние :

Не чакайте да ни посетите и да потърсите точните мото гуми

Прегледайте каталога на Мото гуми ООД и предпочетете най-подходящите мото гуми за вашето превозно средство ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Огромно разнообразие от мото гуми 5
Огромно разнообразие от мото гуми
Видове мото гуми 6
Видове мото гуми
Огромно разнообразие от мото гуми 7
Огромно разнообразие от мото гуми
Информация за мото гуми 8
Информация за мото гуми
Изключително добри мото гуми 9
Изключително добри мото гуми

Мото гуми – защо е важна профилната ширина в нашия подбор
Изправени пред решението стара или първа употреба мото гума
Начин за постигане на съвършено сцепление между мото гумата и пътната настилка
Мото гуми – какви могат да бъдат характеристики на джантите
Мото гуми – най-важно е стабилитета в пътното движение
Мото гуми – със сигурност извършете преглеждане на на външната част
Мото гуми – поддръжка на отлично ниво на налягането
Необходими указания при избора на мото гумите
Не чакайте да ни посетите и да потърсите точните мото гуми

Leave a Reply