протеини

протеини

Какво представляват протеините?

Протеините са биологически значими макромолекули, които са консистенция от аминокиселини. Те имат съществено значение за стандартния развой и работа на човешкия организъм. В действителност протеините изпълняват длъжността на един от жизнените конструктивни елементи на всички живи клетки. Службите , които извършват в тялото, са жизнено полагащи и удивително многообразни . Тръгвайки от своеобразните основни такива, обвързани с изграждането на клетките, и водещи до създаването на самородни протекции на организма и предаването на кислород до тъканите. Нашите организми могат да генерализират голям брой от аминокиселините, участващи в съставянето на протеините, но други различни се налага да абсорбираме от външни източници. Те могат да са продуктите , обогатени с протеини, или видовете протеинови хранителни добавки, продавани на пазара .

Еволюция на протеина

Преди спирането върху ефекта и ползите от протеините за човешкия организъм, ще вникнем в историята на тяхното откриване и извеждане като единични частици. Френският химик Антоан Фуркроа е първият учен , който със сигурност разграничава протеините от останалите прочути органични частици. Това се развива през далечната 1789 година. След редица проучвания , направени през този етап , Фуркроа разграничава албумина, фибрина и желатина като единични елементи с животински произход . После учените отделят значително по-голямо внимание на този тип елементи и започва търсенето на още и още информация за тях. Понятието „протеин“ е зададено първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Чрез което той обобщава фибрина, албумина и други сходни елементи . Берцелиус открива и тяхната предназначеност като основни за живите клетки вещества. Идеята му в последствие бива поета от други редица академици, които стъпка по стъпка разработват синтезирането и химичния състав на протеините, както и подобни техни функции и функции в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеините и спортуването

Когато бъдат комбинирани с редовни натоварвания, протеините отразяват доста добро отражение върху организма и цялата физическа издръжливост на организма. Набавяне на хранителни вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е най-добре да се прави около 2 часа преди съответното натоварване . В този интервал ще се поощри развитието на мускулен растеж и развитие след привършване на физическите активности . Примесът от протеини и въглехидрати пък пречи на изразходването на мускулния гликоген и смалява щетите върху мускулната тъкан , нанесени от силното третиране . Е, в момента сте запознати – ако искате повишаване на ефекта на тренировките в залата , подхранване на мускулния растеж и подобрение, естествено и подпомагане на регенериращите дейности, протеините могат да бъдат ваш безспорен спътник в постигането на тези мечти .

протеини 2 Най-добрите
протеини

Главни функции на протеините

Протеините притежават доста значими фактори в човешкия организъм . Ако се налага да сме точни, реално не съществува дейност в тялото ни, който да няма допирни точки с конкретен протеин. Дейностите на протеините са значително разнообразни , но ще направим опит да ги разделим в няколко основни групи.

– определящи функции – структуроопределящите функции на протеините се определят от една тяхна много специална отличителност. Именно склонността на протеиновите молекули да се сливат заедно, за да градят отделните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините участват в съставянето и запазването на вида на клетката, едновременно с това и в нейната същинска система. Значително важният структурен протеин в тялото ни е колагенът. Той има огромна мисия в развоя на костната система, ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от голямо значение за скелетно-мускулния апарат и малкото им количество неизменно довежда до наличието на проблеми в него.

– придържане към електролитното равновесие – протеините също така разполагат с редица белези , помагащи за поддържането на електролитния баланс или pH баланса в системата. Храните и течностите, които приемаме постоянно , притежават уменията да променят това равенство. А това е причина за сериозни хронични болести. Конкретно протеините предпазват тялото ни от този тип недоброжелателно действие , като оказват помощ за поддържането на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да бъде смятано, че протеините са градивната хранителна единица, която поддържа нормалната дейност на имунната система. Коя е точната функция на нашата имунна система? Да осигурява антитела за обезвреждане на оказалите се в организма вируси и бактерии . Е, този вид антитела по устройство всъщност са протеини. Поради това обстоятелство е от такова съществено значение да доставяме на имунната си система с потребното количество протеини, за да може тя да действа ефективно и да ни държи далеч от множество заболявания .

– транспортиращи умения– протеините имат голяма роля и в доставянето на хранителни вещества в организма . Те транспортират до клетките жизнено необходими за тях вещества – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тази вещества е възможно доставянето на кислорода в клетката и в последствие изваждането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които играят ролята на мощни стабилизатори в нашия организъм, се наричат ензими. Те ускоряват работата на разслояване на хранителните вещества до по-дребни и усвоими частици. Реално тези протеини съществено компенсират времето за извършване действието на храносмилане. Осигуряването на необходимото количество ензими в системата е от огромно значение, понеже при изчерпването им може да изникнат вероятни проблеми с храносмилането.

– сигнални функции – като елемент от сместа на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините участват в процесите на междуклетъчна и междутъканна комуникация . Казано по друг начин , те играят функцията на същински вестители в системата . Случай за такъв определен протеин е инсулинът, който изпълнява определена мисия в модулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от ролите на протеините, за които определено се разбира най-малко. Всъщност доста от протеините изпълняват ролята на молекули, кореспондиращи на свойствен вид сигнали. Често тези протеинови сензори са разположени в клетъчните мембрани. Тяхната мисия задача е да разтълкуват молекулните сигнали, пристигнали от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко придвижване вътре в телесните клетки и органи се осъществява използвайки т.нар. двигателни протеини. Точно това е валидно и общо за активностите на организма . Като вариант за двигателен протеин сме способни да кажем множество . Той се помещава в мускулната тъкан и рефлектира върху непрекъснатите им импулси, помагащи за осъществяването събирането на скелетната мускулатура и преместването на тялото в пространството.

– още функции – и не последни по значение , в конкретни позиции може протеините да бъдат асимилирани от тялото като огромен ресурсен приток . Разбираме най-много моменти , в които човешкото тяло е в недоимък на въглехидрати. Този вид протеини, осъществяващи добавена дейност по отношение отдаването на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и резултат на съответстващи цени

В предложенията на Ready for life бихте могли да намерите различни протеини и протеинови продукти, детайли от сериите на известни и разпространени брандове за фитнес добавки. Те не просто ще ви осигурят страхотно поддържано тяло, но и ще ви окажат подкрепа за запазване в изрядно здраве . Като бонус , при нас имате свободата да изберете тези първостепенни продукти на наистина конкурентни ценови категории. Ето най-хубавите опции от категория „Протеини“, които сме подготвили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – започваме с този доброкачествен протеин на прах . Продуктът се състои от 87% суроватъчен протеин и е подходящ за рутинно трениращите. Всяко приемане на Blade Sport Protein Concentrate дава на тялото ви 21 грама протеин. В добавка , хранителната добавка съставена от голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Знаете че , този вид аминокиселини, групирани под цялостното съкращение BCAA, са реално важни за всеки ежедневно трениращ човек . Как да приемате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка смесваща се в 200-250 мл вода или мляко. Подобна мярка нормално се поема преди и след спорт , но за още повече действие можете да имате и още едно приемане при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – идеално натурален гейнър, служещ за продължително заздравяване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко разновидности протеин с най-висока биологична стойност , оказвайки огромен анаболен ефект. В добавка , поради на въглехидратите, които съдържа , протеинът е и много добър източник на мощ за цялото тяло . Всяка порция от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и около 230 грама въглехидрати, което го превръща в един от най-ефикасните гейнъри на пазара . Приблизително да се взима ½ доза сутрин ½ мярка след спорт .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – съставен от качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С пълен раздел продукти ще ви бъде от полза да повишите мускулната си маса, логично и да съхраните вашите мускули за напред. Prozis Sport 100% Real Whey Protein е доказан от ред отделни лаборатории и има редица уверения за качество. Като бонус можете да закупите в страхотни вкусове, например Шоколад и Бисквитки с крем. Ориентировъчно да се приема 1 мярка 25 грама сутрин на гладно и 1 доза след спортна дейност . За по-ефикасни отражения, можете да планирате и допълнителна напитка от протеиновия продукт преди спортуване или след това нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – сигурен протеинов продукт, създаден от разпространена по целия сят марка за фитнес хранителни добавки Myprotein. Доставя на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама суха материя . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured държи слабо съдържание на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и нужните аминокиселини. Перфектен подбор както за професионални спортисти , така и за такива , които просто си придържат здравословен живот. 25 грама от материала се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра съветваме да се взема до трийсет минути след спортуване, но ако не ви устройва , можете да я набавяте и по всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – отново предложение от марката Myprotein, което този път е оформено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е микс от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на тялото над 22 грама протеин на приемане, както и съвкупния списък от есенциални аминокиселини. Материалът има изключително действие върху създаването на мускулната маса и действията на асимилация на важните хранителни компоненти от организма . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се приемат 2 или 3 такива течности всеки ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – добър едновременно за постоянно трениращи , също така и за тези , които желаят да повдигнат нормалния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа единствено и само първокласни протеин изолат и хидролизат от най-добри източници. Всяко количество от 25 грама дава на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Приемът спомага прогреса на изчистената мускулна тъкан и действието на анаболните процеси в системата . Хубаво е всекидневно да се взимат по 2 дози – 1 при събуждане и 1 след спорт .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от първостепенни протеини от пет вида източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, необходими за скоростното и ефективно градене на активна мускулна маса. Разбира се и , протеиновият продукт съществува в страхотни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря наистина лесно във вода. Също като предния ни вариант , се набавят по 2 порции ежедневно – 1 сутрин и 1 след спортуване .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край представяме едно протеиново предложение от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съставена от хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той помага за скоростното и значимо покачване на мускулна маса, същевременно и по-лесното съвземане на тялото след силови дейности . Няма лактоза, а количествата на захар и мазнини в състава са реално ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured доставя на организма 22 грама телешки протеин и огромен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се взима по 1 доза сутрин и 1 доза след трениране . За стремеж към най-добри успехи , можете да планирате и още една доза от протеиновия продукт сред храненията .

Разгледайте каталога на Ready for life и селектирайте най-подходящите протеинови продукти на страхотно конкурентни стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Какво представляват протеините?
Еволюция на протеина
Протеините и спортуването
Главни функции на протеините
Протеините на Ready for life – ниво и резултат на съответстващи цени

Leave a Reply